Ruil & Retourbeleid

Ruilen

De Gouden Weef doet er alles aan om uw bestelde artikelen naar wens te leveren. Mocht het tóch voorkomen dat u niet tevreden bent met een artikel, dan kunt u deze probleemloos inruilen voor een nieuwe. Neem dan contact op met ons via het contactformulier. Vermeld altijd bij uw contact uw ordernummer en een telefoonnummer. Wij zullen dan binnen 1 – 2 werkdagen een email sturen of telefonisch contact met u opnemen om de opties te bespreken. Stuur nooit een artikel retour, zonder een retournummer te hebben ontvangen van onze klantenservice. Zodra wij de verzending van u binnen hebben, kunnen wij u het nieuwe artikel toezenden.

Let op: ruilen kan alleen met de voorwaarde dat het in te ruilen artikel voorradig is. Indien het artikel niet voorradig is, kunnen wij deze helaas niet inruilen. De artikelen moeten bij inruil óók voldoen aan de voorwaarden van retour. Zie hiervoor het retourbeleid onder aan de pagina.

Opties indien artikel niet voorradig is:

 1. Uw geld terug krijgen
  Na ontvangst van het artikel, zullen wij het volledige aankoopbedrag binnen 14 dagen terugstorten.
 2. Wachten tot het artikel weer voorradig is

In dit geval geven wij u een geschatte datum aan waarop wij kunnen leveren. Aan deze data kunnen er geen rechten worden ontleend. Indien u kiest voor deze optie, kunt u achteraf nog altijd uw keuze veranderen om vooralsnog uw aankoopbedrag terug te krijgen of een ander artikel uit de webwinkel te kiezen.

 1. Kiezen voor een ander artikel uit onze webwinkel
  U krijgt van ons een code toe gemaild t.w.v. het aankoopbedrag. Hiermee kunt u vrij gaan winkelen in de webwinkel. Alle artikelen zijn dan in dat geval voor u beschikbaar om te kopen.

Retourneren

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa €7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan De Gouden Weef geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via Klantenservice@degoudenweef.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Uitzonderingen retourneren

Er zijn gevallen waarin bepaalde producten niet meer als retour geaccepteerd kunnen worden. Deze zijn:

 1. Verzegelde producten. Wanneer de verzegeling verbroken is zijn deze producten niet retourneerbaar. Let op met name bij verzorgingsproducten !
 2. Voorwaarden die door De Gouden Weef tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument;
 3. Beschadigde producten welke duidelijk persoonlijk van aard zijn;
 4. die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden;
 5. die snel kunnen bederven of verouderen;

Retour stappen:

 1. Download het retourformulier via deze knop en vul deze volledig in.
 2. Stuur een mail naar Klantenservice@degoudenweef.nl samen met het retourformulier.
 3. U krijgt van ons binnen 1 á max 2 werkdagen een reactie.
 4. Op basis van deze reactie kunt u het pakket retourneren.

Let op: Vergeet niet het retourformulier bij te voegen. Zonder retourformulier, kunnen wij niet achterhalen van wie de retouren zijn.

Zendingen die niet aankomen en geen track & trace hebben, zullen wij niet verantwoordelijk voor zijn. Gelieve dus altijd te retourneren met track & trace!

 

RETOURADRES:

De Gouden Weef
Portsmuiden 94
1046 AM  AMSTERDAM

klantenservice@degoudenweef.nl
KVK: 73849022
BTW: NL213307418B03